flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок винуватцю смертельної ДТП, внаслідок якої загинуло двоє осіб

12 вересня 2023, 15:00

11 вересня 2023 року  Бережанським  районним судом  Тернопільської області оголошено  вирок у кримінальному провадженні  по обвинуваченню громадянина К. за вчинення злочину, передбаченого  ч. 4 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили загибель кількох осіб)

Як встановлено судом,  12 грудня 2022 року приблизно о 00 годині 10 хвилин, водій Павло К. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем Маzda, рухався проїзною частиною автомобільної дороги Т-20-07 «Бережани-Нараїв», допустив занос керованого ним автомобіля, виїзд його за межі проїзної частини та подальший наїзд на нерухому перешкоду (дерево) з перекидання.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження, від яких загинули на місці ДТП,  один пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком Бережанського районного суду Тернопільської області обвинуваченого Павла К. визнано винним  та призначено йому покарання у вигляді  позбавлення волі терміном 10 років, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10  років.

Також повністю задоволено заявлені цивільні позови прокурора та потерпілих щодо відшкодування витрат на лікування потерпілої та стягнення моральної та матеріальної шкоди.

На даний час вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений учасниками кримінального провадження в апеляційному порядку.

Прес-служба суду